Monday, November 3, 2008

un copil

Cand am spus ca vreau sa infiez o fetita am fost luata in deradere de unii carcotasi. In primul rand imi doresc o fetita a mea si a lui Bogdan. Dar, la fel de mult, imi doresc si sa infiez o fetita.
Vreau ca David sa aiba o surioara.

M-a durut foarte rau faptul ca oamenii au comentat urat aceasta decizie a mea. Mi se pare o mojicie. Ei au impresia ca fac asta pentru imagine.

Parerea mea e ca pentru imagine iti iei un telefon nou sau iti iei o masina foarte scumpa, o geanta, chiar un caine.

Dar nu un copil.

Cand iti doresti un copil, tu nu iti doresti un lucru material. Iti doresti un suflet. Vrei ceva care sa te umple de fericire si caruia sa ii poti darui tot ceea ce ai tu mai scump: iubirea.

Sa infiezi un copil pentru a-ti crea o imagine e ceva de neconceput pentru mine. Nu imi dau seama cat de meschin sa poti fi, ca sa faci asa ceva. Acel copil are nevoie de multe lucruri si nu ma refer la lucrurile materiale, precum haine, mancare, medicamente, rechizite pentru scoala, ci la iubire, intelegere, ajutor, sustinere morala, atentie neconditionata.

Am amanat intentia mea de a face acest lucru, pentru ca intru acum in campanie. Imi este teama, nu atat pentru mine, cat pentru acel copil, ca gestul meu va fi interpretat intr-un mod absolut bolnav. Eu as fi putut sa ma apar, chiar daca motivatiile mele ar fi fost interpretate gresit, dar el nu are nici o vina. Nu trebuie tarat in aceasta mocirla. Si nu vreau sa il supun la un asemenea calvar.

6 comments:

Anonymous said...

o intalnire cu alegatorii nu aveti in plan? ma uit pe “agenda” si vad ca nu e trecut nimic de mai mult de doua saptamani. de exemplu azi sau maine nu va vedeti cu oamenii din colegiu?

pamoha said...

Servus Luminita!

Te felicit pentru initiativa ta de a adopta incca un copil. Stiu ce greu este la noi sa faci acest lucru si stiu si cat de mult ajuta sa scoti un copil din sistem si sa-i oferi stabilitate. Gurile rele pot comenta oricat, eu tin sa te felicit!

Ramona

Anonymous said...

este groznica culoarea, obositoare. daca esti la inceput poti apela la cosileri in loc sa dai un raspuns neprofesionist cum ca ne cumperi picaturi.
si pur si simplu sunt scarbita cand vad ca persoane care au aparut in reviste de scandal si si-au spalat rufele in public vor sa para morale acum.

Anonymous said...

Buna ziua,

Si noi avem doi copii unul natural si unul infiat iar cand am auzit ca doriti sa mai adoptati ne-am spus bravo, ce curaj! Este adevarat ca momentul in care ati facut acest anunt era oarecum "nepotrivit" insa am crezut ca este doar o coincidenta.

Apoi am citit articolul aparut in revista Story in care va explicati (chiar justificati) intentia. Atunci mi-am spus ca sunteti o impostoare si, chiar daca chiar doriti sa infiiati, in mod intentionat ati legat aceast demers de momentul alegerilor. Sunt convins de asta deoarece nu sunteti la curent cu procedura legala existenta la ora actuala (intrata in vigoare de vreo 3 ani) care nu mai are nimic de-a face cu plimbatul pe la maternitati, camine de copii & pe la cunostinte. Intrucat copiii nu sunt o marfa pe care o alegem dintr-un galantar dupa culoarea ochilor si dupa zulufi, matching-ul se face de catre cei de la Directie in raport de foarte multe criterii de compatibilitate dupa care vi se prezinta UN copil care EI cred ca vi se potriveste.

Nu cunoasteti procedurile astfel incat imi este clar ca intentia dumneavoastra, pentru moment cel putin, este neserioasa si nu ati urmarit decat sa va vanturati prin diferite institutii si prin presa pentru a atrage atentia asupra dumneavoastra. Este o greseala uriasa care, veti vedea, va va costa "cariera" politica si chiar simpatia fanilor.

Anonymous said...

Fetita nascuta in latrina, in urma cu sapte luni, s-a luptat pana acum cu mai toti microbii cu care sunt internati copiii in spital. Din primele ore de viata si pana in prezent a ramas internata in spital si de luni de zile medicii incearca sa ii gaseasca un regim alimentar pe care sa il tolereze. Acum se pare ca au reusit. Fetita care s-a luptat cu disperare pentru viata a inceput sa ia in greutate, iar medicii considera cazul un succes terapeutic.

Un bebelus de sapte luni cantareste nu mai putin decat 3,2 kilograme. Fetita s-a nascut in luna martie a acestui an cu o greutate de doua kilograme, iar de atunci si pana acum nu a reusit sa ia in plus decat 1,2 kilograme. Practic, micuta are la sapte luni greutatea pe care o are un nou-nascut. In mod normal, fetita trebuia sa aiba la cinci luni greutatea dubla de la nastere, iar la sapte luni greutatea acesteia trebuia sa ajunga la aproape 6 kilograme. Mai mult, in toata aceasta perioada, adica de la nastere si pana acum, bebelusul a stat numai in Spitalul de Pediatrie din Botosani. Cadrele medicale il cunosc dupa numele de "bebelusul din latrina", cazul acestuia fiind mediatizat in primavara acestui an. Fetita a fost nascuta in urma cu sapte luni de o tanara de 18 ani, din satul Tudor Vladimirescu, in WC-ul situat in curtea locuintei. Evenimentul s-a petrecut pe 19 martie, cand tinerei insarcinata in luna a IX-a, i s-a facut rau si, deplasandu-se la WC-ul din curtea locuintei, a nascut, copilul cazand in groapa toaletei. Bebelusul a fost salvat de bunic. Tatal tinerei mame a daramat cabina WC-ului si a scos copilul din groapa. De atunci si pana acum fetita a stat numai in spital, iar medicii abia acum au reusit sa stabileasca un regim alimentar pentru ca bebelusul sa ia in greutate. Reprezentantii Spitalului de Pediatrie Botosani considera acest fapt drept un succes terapeutic. "Copilul a facut o forma de atrepsie, distrofie grava cu intolerante medicale. Intre timp, a mai facut si alte afectiuni, respectiv pneumonie, diaree si nu tolera nici un fel de lapte. Facea in permanenta diaree, pierdea din greutate, pana s-a stabilit un regim alimentar pe care sa il poata tolera. Iti trebuie foarte multa rabdare si perseverenta. Acum a inceput sa ia in greutate si tolereaza regimul alimentar", a declarat dr. Livia Mihalache, directorul Spitalului de Pediatrie din Botosani. Daca din punct de vedere fizic fetita de sapte luni are greutatea unui nou-nascut, din punct de vedere psihic medicii spun ca dezvoltarea ii este conforma varstei. "Copilul gangureste, se misca, urmareste, se joaca. Are greutatea unui nou-nascut, dar psihic este dezvoltata pentru varsta ei", a mai spus directorul Spitalului de Pediatrie. Bebelusul este foarte rar vizitat de mama, poate de aceea a inceput sa fie iubit de cadrele medicale si nu numai, care i-au luat si haine. Medicii declara ca fetita nu poate fi luata acasa din cauza afectiunilor medicale pe care le are si, spun ei, daca ar lua-o acasa s-ar intoarce la spital cu probleme mai grave. In cursul acestei saptamani, fetita de sapte luni va fi transferata in Sectia de distrofici a Spitalului de Pediatrie pentru a continua tratamentele speciale incepute in spital. (L.L.)
Sursa:Evenimentul de Botosani
email:evenimentul.bt@gmail.com

Poate copilul poate fi adoptat.Ar fi minunat.Oricum, nu reese ca ar fi fost dorit de familie.Mutarea intr-o sectie de distrofici, cand are atatea probleme, nu i-ar fi favorabila.Cred ca ingrijirea si dragostea care i-ar da-o un camin, o famile ar face-o fericita pe aceasta fetita.......si sanatoasa.
Daca as avea posibilitatea, as incerca eu sa adopt acest copil.Imi doresc din tot sufletul o surioara pentru copilul meu, tot adoptat.Din nefericire, nu este posibil.
Iti doresc succes Luminita! Si putere sa treci peste toate mizeriile care ti le arunca necunoscatorii.Adoptia si cresterea unui copil reprezinta o foarte mare raspundere, chiar ceva mai mult decat pentru un copil natural.
Cat despre cunoasterea legii adoptiilor: ha!ha!
O ineptie mai mare si o rautate mai mare , rar auzi!
De cand pentru a fi om, a avea suflet trebuie sa se potriveasca in tiparele unei legi foarte strambe?
Domnule , care invocati necunoasterea legii, ati adoptat?
Sau doar ati foiletat legea?
Succes, Luminita!
Daca ar fi cat mai multe persoane care sa-si doreasca sa adopte si chiar s-o faca.......lumea ar fi mai buna.

Anonymous said...

Fetita nascuta in latrina, in urma cu sapte luni, s-a luptat pana acum cu mai toti microbii cu care sunt internati copiii in spital. Din primele ore de viata si pana in prezent a ramas internata in spital si de luni de zile medicii incearca sa ii gaseasca un regim alimentar pe care sa il tolereze. Acum se pare ca au reusit. Fetita care s-a luptat cu disperare pentru viata a inceput sa ia in greutate, iar medicii considera cazul un succes terapeutic.

Un bebelus de sapte luni cantareste nu mai putin decat 3,2 kilograme. Fetita s-a nascut in luna martie a acestui an cu o greutate de doua kilograme, iar de atunci si pana acum nu a reusit sa ia in plus decat 1,2 kilograme. Practic, micuta are la sapte luni greutatea pe care o are un nou-nascut. In mod normal, fetita trebuia sa aiba la cinci luni greutatea dubla de la nastere, iar la sapte luni greutatea acesteia trebuia sa ajunga la aproape 6 kilograme. Mai mult, in toata aceasta perioada, adica de la nastere si pana acum, bebelusul a stat numai in Spitalul de Pediatrie din Botosani. Cadrele medicale il cunosc dupa numele de "bebelusul din latrina", cazul acestuia fiind mediatizat in primavara acestui an. Fetita a fost nascuta in urma cu sapte luni de o tanara de 18 ani, din satul Tudor Vladimirescu, in WC-ul situat in curtea locuintei. Evenimentul s-a petrecut pe 19 martie, cand tinerei insarcinata in luna a IX-a, i s-a facut rau si, deplasandu-se la WC-ul din curtea locuintei, a nascut, copilul cazand in groapa toaletei. Bebelusul a fost salvat de bunic. Tatal tinerei mame a daramat cabina WC-ului si a scos copilul din groapa. De atunci si pana acum fetita a stat numai in spital, iar medicii abia acum au reusit sa stabileasca un regim alimentar pentru ca bebelusul sa ia in greutate. Reprezentantii Spitalului de Pediatrie Botosani considera acest fapt drept un succes terapeutic. "Copilul a facut o forma de atrepsie, distrofie grava cu intolerante medicale. Intre timp, a mai facut si alte afectiuni, respectiv pneumonie, diaree si nu tolera nici un fel de lapte. Facea in permanenta diaree, pierdea din greutate, pana s-a stabilit un regim alimentar pe care sa il poata tolera. Iti trebuie foarte multa rabdare si perseverenta. Acum a inceput sa ia in greutate si tolereaza regimul alimentar", a declarat dr. Livia Mihalache, directorul Spitalului de Pediatrie din Botosani. Daca din punct de vedere fizic fetita de sapte luni are greutatea unui nou-nascut, din punct de vedere psihic medicii spun ca dezvoltarea ii este conforma varstei. "Copilul gangureste, se misca, urmareste, se joaca. Are greutatea unui nou-nascut, dar psihic este dezvoltata pentru varsta ei", a mai spus directorul Spitalului de Pediatrie. Bebelusul este foarte rar vizitat de mama, poate de aceea a inceput sa fie iubit de cadrele medicale si nu numai, care i-au luat si haine. Medicii declara ca fetita nu poate fi luata acasa din cauza afectiunilor medicale pe care le are si, spun ei, daca ar lua-o acasa s-ar intoarce la spital cu probleme mai grave. In cursul acestei saptamani, fetita de sapte luni va fi transferata in Sectia de distrofici a Spitalului de Pediatrie pentru a continua tratamentele speciale incepute in spital. (L.L.)

SURSA:evenimentul.bt@gmail.com

Succes Luminita!
Si eu am un copil adoptat si e cel mai bun lucru care l-am facut in viata mea.Nu concep viata fara copilasul meu.Te inteleg perfect si, lasa......"cainii latra, ursul trece".Cei care incearca sa arunce cu noroi in tine sunt persoane care nu stiu sa daruiasca iubire, stiu doar s-o primeasca.......